jump to navigation

Archicad 13 sau testul de ungur 9 noiembrie, 2009

Posted by George F in PROIECTARE, SOFTWARE.
trackback

Dupa ce a inventat tuica romaneasca, a salvat Europa de la a fi un terra deserta si a descoperit mersul pe jos, poporul maghiar revine cu un nou concept de exceptie menit sa revolutioneze si domeniul proiectarii asistate de calculator: crearea unui nou proiect existent.

Conform documentatiei solide care vine odata cu software-urile Archicad 13 si Graphisoft BIM Server tot ce trebuie sa faci pentru a crea un nou Teamwork project este sa deschizi unul existent sau sa ii faci o copie. Explicatia pleaca de la premisa ca ai facut deja un proiect, deci stii deja cum sa-l faci, iar acum, din cine stie ce motiv obscur te documentezi despre cum sa mai faci inca unul.  Citez din subcapitolul „Create Teamwork Project on BIM Server” unicul paragraf al documentatiei care face referire la cum se creaza un proiect nou:

Choose one of the two options for creating an existing Teamwork project on this server:
Import Project from File: Browse for a Teamwork project …
Duplicate Project: This option will duplicate an existing project …

Probabil exista un grup de oameni (ungurii de la Graphisoft) pentru care asemenea lucruri au sens si poate chiar intra in categoria lucrurilor intuitive. Pentru ceilalti insa, asemenea lucruri provoaca amuzament cand nu au nimic urgent de facut, sau furie cand exista un termen limita.

Sapand prin meniuri, documentatie si forumuri am descoperit tot felul de asemenea ciudatenii. De exemplu optiunea de Share pentru un proiect aflat in lucru se afla… unde altundeva decat sub tabul File > New.

Meniul Archicad new-share

In concluzie pot zice doar ca daca genul este irelevant pentru vecinii de la vest, nici succesiunea cronologica a evenimentelor nu are pentru ei o relevanta prea mare, ceea ce explica unele atitudini de-a lungul istoriei. ArchiCADul, desi cumparat de nemtii de la Nemetschek, inca nu poarta urmele logicii, pragmatismului si eficientei cu care de obicei germanii de mandresc. Ritmul in care a evoluat in ultimii ani nu sugereaza o posibila transformare spectaculoasa a sa pe viitor. Poate un salt de la versiunea 13 direct la versiunea 20 poate sa alunge senzatia ca in ceea ce priveste ArchiCAD-ul, nimic nou sub soare.

Reclame

Comentarii»

1. Mr WordPress - 4 noiembrie, 2009

Hi, this is a comment.
To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: