jump to navigation

Presedintele arhitect 18 noiembrie, 2009

Posted by George F in URBAN.
Tags: , , ,
trackback

Arhitect, adica deasupra constructiei si a constructorului, este omul care poseda viziunea coerenta, avand capacitatea de a simti intregul si de a intui detaliile. Este cel care traieste creatia, identificandu-se cu ea, isi dedica viata unor realizari si-si prelungeste existenta in trupul etern al creatiei sale.

Presedinte, omul cu cea mai inalta functie in stat, este reprezentantul de seama, punctul in care se concentreaza forta si prestigiul unei natiuni intregi, avand rol diplomatic la nivel extern si de dirijor al aparatului administrativ, la nivel intern.

Daca politica ridica vremelnic administratori care isi urmaresc doar interesele personale in conjunctura unor relatii de putere si influenta impuse de functia pe care o indeplinesc, ei avand de raspuns doar in fata legii si a curtii de contrui (care in Romania nu face nimic, in sensul ca daca ar disparea, nimeni nu ar simti-o), institutia prezidentiala ar trebui sa se ridice deasupra, sa capete caracter aristocratic, impunand un om cu viziunea evolutiei si cu constiinta importantei actiunilor sale, care sa se raporteze nu la limita de jos a legalitatii, ci la o limita superioara, a idealurilor.

In prag de alegeri, desertul politicii romanesti ridica eterna intrebare pe care Caragiale o remarcat-o: „Dar eu cu cine votez?”. Ca in orice, ne interesam cine sunt favoritii si alegem de acolo raul cel mai mic. N-am sa amintesc aici numele celor trei favoriti pentru a nu le mari cota de popularitate, dar am sa amintesc un candidat cu totul diferit.

Se numeste Eduard Manole si candideaza in mod cu adevarat independent la functia de presedinte al Romaniei. Este evident in categoria celor fara sanse de a castiga, dar ceea ce il detaseaza de masa omogena a contracandidatilor sai este viziunea. Din curiozitate cautand informatii despre domnul Manole am urmarit inregistrarea unui material in care apare. Interesul meu a crescut pe masura ce descopeream informatii despre acest om.

Un articol de pe Rezistenta urbana mentiona o initiativa de a introduce pe buletinul de vot rubrica „NICIUNUL”. Daca am avea o astfel de optiune s-ar putea sa fim confruntati cu situatii in care majoritatea exprima votul de blam. Alternativa ar fi sa votam un candidat din afara listei scurte a favoritilor, fara sa ne pese ca „oricum nu iese”.

Reclame

Comentarii»

1. DeeDee - 29 noiembrie, 2009

Si mie mi s-a parut un candidat serios. Singurul, dealtfel. Asta este. Poate in 2014…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: